Parteneriate public-privat la „Cuza“ şi UMF pentru accesare de fonduri europene

vineri, 06 ianuarie 2017, 23:28
2 MIN
 Parteneriate public-privat la „Cuza“ şi UMF pentru accesare de fonduri europene

Universităţile din Iaşi au început primele consultări cu privire la înfiinţarea unei serii de parteneriate public-privat pentru a accesa fonduri europene care necesită astfel de asocieri, pe axa Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Astfel, Unversitatea „Alexandru Ioan Cuza“ şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ au publicat pe propriile site-uri de internet anunţuri de selecţie a partenerilor. UAIC are în vedere un program cu privire la o integrare mai uşoară a studenţilor pe piaţa muncii.

„Obiectivul este dezvoltarea unui pachet integrat de consiliere şi orientare în carieră, stagii de practică şi oportunităţi sporite pentru participarea pe piaţa muncii pentru 200 de studenţi de la universitate, Facultăţile de Informatică, Economie şi Administrarea Afacerilor şi Matematică, într-un interval de 24 de luni“, se precizează în anunţul de selecţie.

Selecţia partenerilor se face în funcţie de punctajul obţinut, până la acoperirea nevoii de expertiză şi în limitele bugetare impuse de program, care va avea un buget de maximum 400.000 de euro.

UMF are o ţintă şi mai precisă, urmărind îndeplinirea obiectivului de pe axa prioritară 6.13 şi 6.14, care vorbesc despre creşterea numărului de absolvenţi care-şi găsesc un loc de muncă în domeniu.

Cele patru proiecte sunt – „Dezvoltarea carierea în domeniul bioingineriei medicale prin stagii de practică şi consiliere“, „Abordare integrată educaţie – piaţa muncii orientată către industria farmaceutică – INFARM“, „Tranziţia de la educaţie la piaţa muncii în domeniul sănătăţii – asistenţă medicală“ şi „Activităţi integrate de învăţare şi practică pentru studenţii de medicină dentară şi tehnică dentară în vederea creşterii accesului pe piaţa muncii (DENT-INSERT)“.

Dacă la „Cuza“ se mai pot depune candidaturi şi se evaluează până la mijlocul lunii ianuarie, la UMF, proiectele au intrat deja pe ultima sută de metri şi se stabilesc partenerii în perioada următoare.

Comentarii